Pókerkrimi

11337048_563063330500890_5761571066527835436_o.png

“Sellei Zoltán új könyve egy regény a regényben, amely a póker témakörét öleli fel. Akik egyáltalán nem találkoztak ezzel a kártyajátékkal, azok számára is szórakoztató lesz a könyv, hiszen nem közvetlenül a pókerhez kapcsolódik, nem szakmai könyv, hanem egy izgalmas, fordulatokkal teli krimi.”

 

Részlet a regényből:

„Ez volt az az esztendő, amely gyökeresen megváltoztatta a sorsomat, talán még jobban, mint Benny Binion tette. Januárban letettem az összes vizsgámat az egyetemen. Sosem felejtem a pillanatot. Rachelre vártam a főépület büféjében, amikor odalépett hozzám egy srác, akit még soha életemben nem láttam. Se szó, se beszéd lehuppant velem szemben az asztalhoz. Zavartan körbenéztem, nagyjából az egész büfé üresen tátongott…

– Szia, nem hiányzik neked a póker? – nem értettem, eleve köpni, nyelni sem tudtam, gondolkodás nélkül válaszoltam.

– De egy kicsit.

– Nem az osztásra gondolok ám, pajti.

– Ki a franc vagy te? – kérdeztem kissé udvariatlanul, mert fogalmam sem volt, honnan tudhatja bárki, hogy a póker közel állt hozzám az életem folyamán.

– Hector Mercado vagyok, első éves informatikushallgató. Azt hallottam, hogy te tudsz egy kicsit a játékról, én meg arra gondoltam, mi lenne, ha mi ketten pénzt keresnénk.

– Ha játszani szeretnék, nincs szükségem másra, köszönöm.

– Tényleg? És most mikor és mennyit játszol? – gúnyos hangja volt. Végig ofátlanul rágózott, és elképesztő magabiztossággal beszélt.

– Semmi közöd hozzá, nem is ismerlek.

–– Nézd, nem akartalak letámadni. Ismerek pár helyet és pár embert, ahol pókereznek. Innen az egyetemről is. Én nem vagyok egy profi, de még így is pluszban vagyok. De kellene egy kis segítség, illetve ha ketten kaszálnánk, az még jobb lenne, nem? Aztán a határ a csillagos ég. Vagy nem szereted a pénzt? Vagy a pókert?….”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s