Mert kicsit álmodni az MLSZ: a 68 éves Leekens az új szövetségi kapitány!

Georges Leekens választotta az MLSZ szövetségi kapitánynak. Mi pedig csak kapkodjuk a fejünket, hogy már megint mi ez a sz…r, amit le akarnak tolni a torkunkon?

Storck menesztése, szerintem jó lépés volt, és nem azért, mert nem sikerült kijutni a soron következő világvesenyre, hanem ezt már az andorrai kudarc után kellett volna meglépni (ő magának…). Az MLSZ Szélesit tette meg ideiglenes kapitánynak, hogy aztán pár nap után bejelentse a nagy hírt, megvan az új szövetségi kapitány. Mivel a szövetség azt mondta, hogy vagy neves külföldit, vagy energikus fiatalabb magyar választanak, mindenki kíváncsian várta, hogy mit húz elő a kalapból Csányi Sándor. Hát Csányi úgy gondolta, hogy bizony a magyar válogatott élére egy 68 éves belga a legjobb megoldás! Először azt hittem, hogy ez valamiféle ijesztgetés Halloween alkalmából, de nem. Az MLSZ Georges Leekenst választotta meg szövetségi kapitánynak.

Úgy gondolom, illik tisztázni a helyzetet: a magyar válogatott élén TÖK MINDEGY, hogy ki van. Inkább az MLSZ amatőrsége az, ami bicskanyitogató. Kinevezik Szélesit, majd azzal a mozdulattal a nyakára hoznak egy 68 éves belgát. Miért pont őt? Aki szemezgeti az öregúr eredményeit, pályafutását, az látja, hogy bizony sok helyen megfordult. Tapasztalt, mondja az MLSZ. Mindenhol szinte megbukott, mondhatja a józan paraszti ész. Ez a 24. (huszonnegyedik!)  állása, ez azt jelenti, hogy bő évente (1,1) máshol vállal munkát. Mindent elmond, hogy a belga öregember bejelentkezett Ruanda szövetségi kapitányi posztjára, de nekik nem kellett. Értitek, Ruandának. Mi pedig tárt karokkal várjuk, két éves szerződést nyomunk az orra alá, egy rohedli pénzzel (jól jön majd a nyugdíj mellé, gondolom) és ha már ilyen modern edzőzseniről beszélünk, akkor gyorsan oda is adták neki az U21-es válogatottat. Röhej. Minden rosszindulat nélkül: már annak is szurkolni kell, hogy megélje ezt a két évet.

Aztán lássunk egy-két remekbe szabott idézetet tőle: “Nem hozok ide tíz belga edzőt. Profikra van szükségem, és biztos vagyok abban, hogy Magyarországon is találunk nagyon jó edzőket. Neveket még nem tudok mondani, mert nem ismerem őket személyesen.” – ezzel mondjuk, nem lehet vitatkozni: én sem ismerek Magyarországon nagyon jó edzőket… Ha lennének, akkor ők lennének a szövetségi kapitányok, de mi, magyarok valahogy bukunk a bukott edzőkre. Ne feledjük, Storck megbukott a kazah válogatottal, onnan tett át székhelyét kis hazánkba. Az utóbbi idő arcpirító teljesítménye mellett sosem szabad megfeledkezni azonban az EB-n nyújtott magyar bravúrokról!  Kár, hogy az egy extraklasszis teljesítmény volt, nem a realitás. Leekens egyébként sajnos pont olyan szövetségi kapitány, amilyet a válogatott megérdemel: középszerű, szürke, komoly eredmények nélkül. Utóbbi persze nem feltétlenül igaz, volt már Magyarország futballnemzet, igaz, nem most volt.

“Jómagam a négy-három-hármas felállás híve vagyok, abban a rendszerben gondolkodom, ahhoz keresem a megfelelő embereket.”. Szerintem meg egy jó edző felméri, milyen játékosai vannak, és ahhoz igazítja a rendszert, bár én nem értek a futballhoz. Nikolics sem fért be Storck csapatába, persze ahol ennyi remek csatár ontja  a gólokat, mint nálunk, érthető…

“Már néztem volna magyar meccset, csak nem kaptam meg a dvd-ket.” DVD? 😀 Jó, hogy nem bakelit lemezen akarja meghallgatni őket…

Na, mindegy, ha már extrát akart lépni az MLSZ, akkor már tényleg Shane Tusupot kellett volna választani, legalább lelkes lenne, tized ennyiért is elvállalta volna, ő maga jött volna, és hátha lenne kondija a válogatottnak. Előtte Katinka sem volt több, mint az átlagnál kicsit jobb úszó, ennyi esélye a jó válogatott szereplésre neki is lett volna.

Régen a labdarúgásunkról beszélt a nemzetközi sajtó. Mostanában akkor kerül szóba a Magyarország a sportág terén, amikor megkérdezik, hogy épp melyik focistával kavar Palvin Barbara.

Ettől függetlenül természetesen továbbra is drukkolni fogok a magyar labdarúgó-válogatottnak. Szóval hajrá, magyarok!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s