Movember – kipipálva

Túléltem a hónapot, a borítóképen látható bajusz 30 nap kemény “munka” eredménye. Sosem volt sok arcszőrzetem, és a továbbiakban sem szeretnék tomszelekként élni az életem, de ennyit megért az egész. 

Movember. A kifejezés a bajusz szó angol megfelelője (“moustache”) és az aktuális hónap nevének összeboronálásából született. És nem csak vicc gyanánt, mert olyan jó hülyén hangzik, hanem egy komoly témával a háta mögött: hogy felhívja a figyelmet az olyan, férfiakat érintő daganatos betegségekre, mint a prosztatarák. Ennek jegyében tehát szerte a világon megszaporodnak ebben a hónapban a bajuszt növesztő férfiak, amit voltaképpen tekinthetünk a mellrákra fókuszáló rózsaszínszalagos kampány megfelelőjének is. A Guyism.com férfimagazin szerint csak 2011-ben 855 ezer ember csatlakozott az amúgy már nyolc éve futó kampányhoz hivatalosan is világszerte, és az akció nyomán 126 millió dollár vándorolt különböző, rák ellen küzdő alapítványok számlaszámaira.

Mivel az akció nem csak a bajusznövesztésből áll, hanem az adakozásból is, ezért egy kisebb összeget fel szeretnék ajánlani egy szervezetnek. Mivel én nem ismerek alaptványokat, kórházakat, stb. ezért várom az ötleteket. Hol lehet a legnagyobb szükség egy kis adományra? E-mailen, facebookon, itt, bárhol.. Név és IBAN-szám szükséges az utaláshoz. Aki teheti, szintén adakozzon, így karácsony közeledtével minden forint, cent, euró fontos lehet a rászorulóknak.

 

selleizoltan@gmail.com

https://www.facebook.com/selleizoltan

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s