A letöltendő börtönbüntetés legyen a minimum egy állatkínzás esetében!

Szerző: | aug 7, 2019 | Egyéb | 0 hozzászólás

Elképesztő képsorok rázták meg Magyarországot. Egy 68 éves nő különös kegyetlenséggel megölte a kutyáját, majd azt mondta, egyáltalán nem sajnálja…

A tények: “Lakossági bejelentés alapján fogták el a rendőrök azt 68 éves balotaszállási nőt, aki hétfő reggel  különös kegyetlenséggel ölte meg a kutyáját.
A nő a kutyáját egy bálamadzaggal a kocsija hátsó lökhárítójához kötötte, majd elindult az 5413-as számú úton.
ELŐSZÖR AZ ÁLLAT MÉG SZALADT A KOCSI UTÁN, DE NEM SOKKAL KÉSŐBB MÁR NEM BÍRTA TARTANI A SEBESSÉGET ÉS ELESETT. A NŐ A VÉRZŐ LÁBÚ EBET FEKVE HÚZTA HAZÁIG AZ ÚTTESTEN.
Mire a rendőrök kiértek, a kutya már elpusztult. A 68 éves balotaszállási nőt előállították a rendőrségre, majd gyanúsítottként hallgatták ki állatkínzás megalapozott gyanúja miatt.”

Amikor azt hittük, hogy már semmi sem lephet meg minket, akkor egyenesen szembe jön egy ilyen. Az ember gyomra görcsbe rándul, megfájdul a szíve, és a dühös tehetetlenség után csak azt kérdezi: miért? Úgy értem: nem miért tesz valaki ilyet, mert arra nincs épeszű magyarázat, hanem miért tartunk ott, hogy bárki ilyet megtehet, és nincs rögtönítélő bíróság, azonnali börtönnel. Eszembe jut, hogy ez az embernek nem nevezhető érzéketlen véglény 68 év alatt mennyi kegyetlenséget végezhetett állatokon, embereken. És ne legyünk naivak. Nem ő az első, és nem is az utolsó. Amíg Magyarországon ilyen előfordulhat, komolyabb büntetés nélkül, addig ne várjunk csodát.

Megmondom őszintén, én elég hamar el tudom veszíteni a hidegvérem: fogalmam sincs, én mit csináltam volna a fiatalember helyében, aki az egészet felvette, és akinek köszönhetjük, hogy egyáltalán tudunk erről az ügyről. Attól félek, most az én ügyemről beszélnének mindenhol… Ha van valami, ami feldühít, az a gyengébbek szándékos bántása. Legyen szó állítkínzásról, nők vagy gyerekek bántalmazásáról. Utóbbi esetben nem csak fizikai erőszakról beszélek.

Indult egy petíció az ügyben, amelyet természetesen gondolkodás nélkül minden olyan embernek ki kell töltenie, akinek 60-nál több az IQ-ja, értsd: akinek állatkínzás eszébe sem jut.
Íme a petíció

Követelés:
Én, mint jóérzésű állampolgár, a Büntető Törvénykönyv állatkínzásról szóló 244. § alapján követelem az elkövetővel szemben a legsúlyosabb kiszabható büntetés, azaz a HÁROM ÉV SZABADSÁGVESZTÉS azonnali, felfüggesztés nélküli alkalmazását, valamint az ügy gyorsított eljárásban történő tárgyalását!

Állatkínzás Btk. 244.§
244. § (1) Aki
a) gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, vagy gerinces állattal szemben indokolatlanul olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza,
b) gerinces állatát vagy veszélyes állatát elűzi, elhagyja vagy kiteszi,
vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha az állatkínzás
a) az állatnak különös szenvedést okoz, vagy
b) több állat maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza.

És itt idéznék egy, az én véleményemmel leginkább hasonó írást:
“Ha valaki a kocsija után köt egy kutyát és addig húzza, amíg az belepusztul a fájdalomba, az nem állatkínzás, hanem előre megfontolt szándékkal és KÜLÖNÖS KEGYETLENSÉGGEL ELKÖVETETT GYILKOSSÁG! Tudom, hogy Magyarországon a jogalkotók szemében egy állat ennyit ér, de kérdem én, nektek nincs otthon állatotok bmeg?Nézzetek rá, gondoljatok bele abba, mi lenne, ha valaki a te kutyádat, macskádat nyírná ki így, s mivel olyan törvényt hoztál, amivel max 3 évet kaphat, de azt még senki se kapta meg, csak pénzbüntetést, így ő röhögve kisétál,te meg nézed a házi kedvenced hűlt helyét? S közben tudod, esélyed lett volna módosítani ezen!
Ha itt sürgősen nem lesz rend, előbb utóbb az állatvédők közt is ki fog nevelődni egy olyan radikális sejt, akik a kezükbe véve az „igazságszolgáltatást”, önbíráskodva fognak elégtételt venni és példát statuálni. Nem biztos, hogy ezt meg kéne várni.” Mindennapi Gabesz

Egy biztos: kétség nincs. Nincs felmentő körülmény. Pénzbüntetés, figyelmeztetés, felfüggesztett eleve ne lehessen.  Ilyen esetben a MINIMUM a három év letöltendő börtönbüntetés. Nem azért, hogy egy „ember” megjavuljon, mert erre esély sincs, hanem azért hogy addig se legyen szabadlábon…

Íme a videó az esetről (csak erős idegzetűeknek). Én elsírtam magam rajta 🙁

https://www.youtube.com/watch?v=6T21sMU6ycs&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3Ke2E44wSwkdprnxBxoh90kPELqfoHLGc7mzvDQs3ZJ5S1cteoQIfMn1M&has_verified=1

About Sellei Zoltán

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük