Mesterséges vírusok? A véletlen műve? Részlet az Összeesküvés(-elmélet) c. regényből

Szerző: | okt 2, 2020 | regény | 0 hozzászólás

A koronavírusról szól ez az év, és valószínűleg még több esztendő középpontjában is ez áll majd. Az Összesküvés-(elmélet) című regényemben írtam egy vírusról, amelynek felbukkanása szintén megváltoztatta a világot. Ez pedig az AIDS.

 

“- Mit tud ön az AIDS-ről?

– Amennyit nagyjából az iskolában mondtak nekünk egy-egy szexuális felvilágosítás során. Ez egy olyan vírus, amely az ember immunrendszerét támadja meg. Vérrel vagy testnedvekkel lehet megkapni, illetve átadni, levegőben nem terjed. Ha jól tudom, ellenszere nincs, de a betegség tüneteit lehet enyhíteni.

– Eddig nem rossz, Herr Solberg. Azt tudja, hogy mióta tudunk a létezéséről, mármint mikor regisztrálták az első AIDS-es beteget?

– Pontosan nem tudom, de nagyjából a ’70-es, ’80-as évekre tippelném.

– Nem is tévedett nagyot, Alexander. 1982-ben azonosították először a vírust amerikai tudósok. Herr Solberg, van tippje, hogy ez a halálos vírus hol volt eddig? Hiszen eltelt több ezer év, amíg egyszer csak diagnosztizálták.– Azt olvastam valahol, hogy valamelyik majomcsaládtól származik a vírus, Afrikából. Onnan terjedt át ezután a többi kontinensre.

– Igen, ez a hivatalos verzió. Az úgynevezett afrikai zöld majmokban lappangott elméletileg ez a vírus. Aztán a 60-as, ’70-es években elkezdtek rájuk vadászni az ottani bennszülöttek. Az elejtett majmok agyvelejéből ettek, valamint a rossz nyelvek szerint az elejtett állatokkal, hogy is mondjam, szexuális kapcsolatba léptek. Ezeknek következtében alakult ki az AIDS.

– Hogy érti, hogy ez a hivatalos verzió?

– Úgy értem, hogy nagyjából minden prospektusban, hivatalos oldalon stb., ez a verzió az elfogadott.

– Létezik más verzió is?

– Igen, létezik. Az igazság – a nő ezt már diadalittas arccal mondta a fiatal kutatónak, aki közelebb hajolt hozzá, hogy jobban hallja minden szavát.

– 1972-ben – folytatta Lena Fisker – a Meadows-házaspár első jelentése óriási pánikot keltett a legfelsőbb körökben, bár ebből az emberek szinte semmit sem tapasztaltak, hiszen nem is tudtak róla. A vezetők féltek az óriási demográfiai robbanástól, ezért megalakítottak egy titkos kutatócsoportot, amelynek az volt a feladata, hogy létrehozzon egy olyan vírust, amellyel kordában lehet tartani az emberek szaporodását. A Római Klub első jelentésén kívül az akkor még szintén titkokban készíttetett 200. Nemzetbiztonsági Emlékeztető is megjelent. Ebben többek között az áll, hogy a harmadik világ lakosságának csökkentése az Amerikai Egyesült Államok prioritást élvező feladata. A kutatók nekiláttak a munkának, amelynek gyorsan meglett az eredménye, hiszen hamarosan meg is született az új gyilkos kór. 1977-ben, egy marylandi katonai laborban sikerült a mai formájában kifejleszteni az immunrendszert megtámadó új vírust. A gyilkos kór készen állt, de még fontos feladatokat kellett végrehajtani vele kapcsolatban. A legfontosabb: el kellett terjeszteni a világon, valamint úgy kellett intézni, hogy azt higgyék az emberek, hogy az új vírus valahonnan Afrikából ered. Ennek a tévhitnek az elősegítésére kihasználták az Egészségügyi Világszervezet afrikai himlőoltás-akcióját. A lefizetett WHO-alkalmazottak az oltóanyaggal együtt fecskendezték be a vírust az ártatlan áldozatba. Ezzel a módszerrel sikerült elhitetniük a közvéleménnyel, hogy a fekete kontinensről származik a vírus. Ezt tényként kezelték utána, hiszen bizonyítani nem tudták az ellenkezőjét.

– Lehetetlen…

– Nem az, Herr Solberg. Az USA-ban szerettek volna egy nagy tesztelést tartani, ezenkívül az országban is terjeszteni kellett a nagyobb hatás érdekében. 1978 és 1981 között meleg és biszexuális férfiak körében oltási kampány folyt. A nekik szánt hepatitisz B-vakcinába a gyilkos kórt is belecsempészték. Mintegy ezer embert fertőztek meg így, a bizonyítékokat pedig a felső vezetés tudtával és főleg segítségével megsemmisítették. Az akkori apparátus nem tolerálta a meleg és biszexuális közösségeket, ezért tudtuk nélkül ők lettek az Egyesült Államokban a tesztalanyok. A történet pedig ismerősen csenghet: először a San Franciscó-i melegeknél, majd később szinte mindenhol észlelik a vírust, ami előtt az orvosok értetlenül állnak. Senkit sem sikerül meggyógyítani, és rettegés üti fel a fejét. Később rájönnek, hogy ez az egyébként zseniálisan működő vírus hogyan terjed. Kiderült, hogy nemi úton adható át, illetve kapható meg, így a ’70-es, ’80-as években keresztülment szexuális forradalom megrekedt, hiszen senki sem akart szex miatt idő előtt távozni az élők sorából.

– Nem akarom elhinni, hogy senki nem vett észre semmit az egészből. Hogy senki nem köpött, az eleve csodával határos, szerintem.

– Természetesen vannak teóriák, összeesküvés-elméletek, amelyek keringenek a világhálón, de bizonyítani senki sem tudja, nem is lehet. Már a nyolcvanas években is voltak tudósok, akiknek gyanús volt az egész. Ilyen volt többek között Robert és Ted Strecker is. Több éven át kutatták az AIDS-et, illetve annak kialakulását. Kideríteni semmit sem tudtak, de közel járhattak a megoldáshoz, mivel az egyik testvér, Ted Strecker hirtelen, mindenki meglepetésére öngyilkos lett. Fivére pedig találkozót beszélt meg Douglas Huffal, egy amerikai képviselővel, hogy beszámoljon a felfedezéséről, de a találkozó elmaradt, ugyanis a politikus szintén óriási megdöbbenést kiváltva kokain túladagolásban elhalálozott. Előtte még csak cigarettázni sem látta senki. Robert Streckert pedig azóta sem látták, eltűnt, mintha a föld nyelte volna el… Ugye, milyen különös?

– Nem hiszem el…

– Pedig higgye el, így történt. Még annyit tennék hozzá, hogy Dr. Robert Gallo, aki elsőként izolálta a HIV-vírust, azt állította, hogy végzetesen tökéletes, és kizártnak találja, hogy csak úgy kialakulhatott a semmiből.

– Maga honnan tudja ezeket?

– Herr Solberg, nagyon egyszerű. A Római Klub ebben az időszakban szakadt ketté. A fehér lovagok egyértelműen amellett foglaltak állást, hogy ilyet nem lehet csinálni, mert ütközik mindenféle emberséggel és erkölccsel. Ezzel szemben a fekete lovagok kifejlesztették a vírust, és elterjesztették a világban. A terv azonban nem érte el a várt sikert. Bár 30-40 millió ember ma is HIV-fertőzött, és több millióan haláloztak már el a vírus miatt, tulajdonképpen hamar rájöttek a szakemberek, hogy ha megfelelően éljük a szexuális életünket, akkor megelőzhető. Óriási propagandagépezet jött létre, és dolgozott világszerte. A televízióban, rádióban, írott sajtóban és később az interneten is folyamatosan felhívták a figyelmet arra, hogy miként lehet megelőzni az AIDS-et. A gumióvszerek eladása rövid időn belül megsokszorozódott. A demográfiai robbanást így tulajdonképpen csak ideiglenesen lehetett megállítani.

– Elképesztő.”

About Sellei Zoltán

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük